SPECIÁLIS CSAPÁGYAZÁSOK

IKO logo

RWH Kft az IKO termékek kizárólagos mo.-i importőre

 

Csapos támasztógörgők (követőgörgők), Támasztógörgők

Cam Followers, Roller Followers

A vezető-, támasztó-, és csapos támasztógörgők közös jellemzője, hogy képesek nagy és lökésszerű terhelések felvételére, különleges vastagságú külsőgyűrűik egyben futófelületként is szolgálnak

Az IKO támasztógörgői kenőanyaggal feltöltött, tűgörgős/hengergörgős, azonnal beszerelhető csapágyszerkezetek. Az “élenfutás” elkerülése érdekében a palástfelületek általában modifikáltak, domborítottak.

Az IKO un. csapos támasztógörgői (követőgörgői) olyan tűgörgős csapágyszerkezetek, amelyek belsőgyűrűjét tömör menetes csap helyettesíti.( anyával együtt csomagolva !)

Az európai gyártóktól eltérően – amelyek jelölési rendszerében a palástátmérő szolgál azonosításra- a japán gyártók a menetes csap átmérőjével azonosítják a terméket.

A CF jelü támasztógörgők továbbfejlesztett verziói: CFKR görgők

Az IKO újgenerációs csapos támasztógörgői (CFKR) mind a görgő, mind a csap felöli végén rendelkeznek imbusz kulcsnyílással (belső kulcsnyílással). Ez a megoldás jelentősen megkönnyíti a szerelést a nehezen hozzáférhető helyeken.

Jelölésük -kissé zavaróan-  CF helyett  CFKR lett, és a csapméret helyett – sok más gyártóhoz hasonlóan- a görgő átmérőt adják meg.

A félreérthetőség miatt fontos kihangsúlyozni, hogy a CFKR jelölésű görgők minden mérete és műszaki paramétere azonos a CF görgőkkel, csak előbbiek a szerelést megkönnyítő plusz megoldással is rendelkeznek. Várhatóan kedveltségük, keresettségük miatt rövidesen felváltják a korábbi megoldást.

https://www.ikont.co.jp/sites/english/static/product/newproduct/pdf/CFKR_0804.pdf

 

 

cam follower 2 cam follower 3   roller follower 1

 

Kapcsolódó dokumentumok

Cam Followers újdonságok (pdf, 4 MB)
CFKR- támasztógörgők (pdf, 853 KB)
Támasztó- és követőgörgők teljes választéka CF, NAST…. (pdf, 7 MB)
támasztó-, és követőgörgők (CF.CR..CFE..) (pdf, 3 MB)
vezető (követő) görgők ( NUCF, NURT ) (pdf, 701 KB)

Kérdése van? Üzenjen nekünk!
Kérdése van? Üzenjen nekünk!
Miben segíthetünk?
Connecting...
Várjuk üzenetét és amint tudunk válaszolunk Önnek.
-
:
:
:
Üdvözöljük!
:
:
A chat véget ért.
Was this conversation useful? Vote this chat session.
Good Bad