Lineáris vezetékek

compact lineáris vezetékek

Az univerzális – egyes gyártóknál „compact” – jellegű  típusok a legszélesebb körű felhasználási feladatra alkalmazhatók. Kompakt méretüknél fogva jól ötvözik a tömör méretet a nagy teherbírással. Az általános jellemzőkben felsorolt tulajdonságok – gyártói specialitásokkal kiegészülve – mind elérhetők az alábbi kiegészítésekkel.

Korrózióvédelem

Egyes típusok kérhetők nemesacél anyagból, illetve különböző galvanizálási opciók mentén elérhetők rozsdamentes kivitelben. A megoldás gyártónkként de akár még típuson belüli méretenként is eltérő

Zajszint csökkentése

Az IKO LWE…/ ME típusú lineáris vezetékek igen alacsony zajszintet mutatnak, mivel a resin separátor elválasztja egymástól a golyókat, így más gyártók termékeitől eltérően ezek nem ütköznek egymással.

4 soros golyópálya

Az NB és CPC gyártmányok esetén 4 sorban futnak a golyók, így egy tökéletes futás esetén kétszer annyi felületen érintkezik a sín a kocsival, mint a 2 soros kivitelek esetén.

  • IKO – LWE/ME tipusok
  • CPC – ARC
  • NB – SGL
IKO MET30IKO MET30
CPC ARC_HRCCPC ARC
NB SGLNB SGL

nagy terhelhetőségű/merevségű lineáris vezetékek

Ezek a típusok a nagy merevségüknek köszönhetően kimondottan a nagy teher viselésére lettek tervezve, ami a megfelelő korrózió- vagy szennyeződés elleni védelemmel párosítva tökéletes megoldást jelent a különböző nehézgépek, robotok, megmunkáló/anyagmozgató egységek vertikális vagy horizontális mozgatására. A golyós rendszerű kocsi ugyan nem éri el a görgős verziók terhelési kapacitását, ugyanakkor jóval költséghatékonyabb megoldást jelent. Az általános jellemzőkben felsorolt tulajdonságok – gyártói specialitásokkal kiegészülve – mind elérhetők az alábbi kiegészítésekkel.

Korrózióvédelem

Egyes típusok kérhetők nemesacél anyagból, illetve különböző galvanizálási opciók mentén elérhetők rozsdamentes kivitelben. A megoldás gyártónkként de akár még típuson belüli méretenként is eltérő

4 soros golyópálya

CPC lineáris kocsik esetén 4 sorban futnak a golyók, így egy tökéletes futás esetén kétszer annyi felületen érintkezik a sín a kocsival, mint a 2 soros kivitelek esetén.

  • IKO – LWH/MH
  • CPC – HRC
IKO MHT30IKO MHT30
CPC HRCCPC HRC

szélesített (wide) lineáris vezetékek

A szélesített, úgynevezett wide típusú síneket olyan szerkezetekbe javasoljuk, ahol a terhelés változó irányú és méretű, vagy éppen komplex. A széles sínnek köszönhetően a nyomatékpontok közötti távolság nagyobb, így a lineáris egység rendkívül stabil, nagy pontosságot és merevséget biztosít a szerkezetnek. A teljes szerkezet – sín + kocsi – rendkívül alacsony, így megfelelő megoldást jelent azon mozgatási feladatokra is, amikor az asztal és a mozgatandó eszköz között kevés hely van. Az általános jellemzőkben felsorolt tulajdonságok – gyártói specialitásokkal kiegészülve – mind elérhetők az alábbi kiegészítésekkel.

Dupla furatú sín

A szerkezet oldalirányú terheléssel szembeni stabilitását az extra széles sín adja, melyet így már 1 hanem 2 sor furattal lehet rögzíteni a felülethez. Ezzel ugyan nem érhető el az egymástól távolabb, párhuzamosan beépített sínek oldalirányú vagy statikus terhelési értékei, ugyanakkor kisebb hely/terhelés esetén ideális megoldást nyújt.

CPC WRC rail
CPC WRC rail

Alacsony szerkezet

Bár elsődlegesen a széles sínnek köszönhető nyomaték ellenállás miatt választják ezt a szerkezetet, ugyanakkor a mérnökök gyakran tervezik be ezt a típust az alacsony szerkezettel párosuló magas terhelhetőségi paraméterei miatt.

  • IKO – LWFF
  • CPC – WRC
  • NB – SGW
IKO LWFF mounting structure
IKO LWFF mounting structure
IKO LWFF37IKO LWFF37
CPC WRCCPC WRC
NB SGWNB SGW
Kérdése van? Üzenjen nekünk!
Kérdése van? Üzenjen nekünk!
Miben segíthetünk?
Connecting...
Várjuk üzenetét és amint tudunk válaszolunk Önnek.
-
:
:
:
Üdvözöljük!
:
:
A chat véget ért.
Was this conversation useful? Vote this chat session.
Good Bad