LINEÁRIS TECHNIKA

SAMICK-PRECISION-logo

Lineáris tengely – Az RWH Kft. a SAMICK termékek hivatalos mo.-i importőre

NIPPON BEARING CO.,LTD

Lineáris tengely, tengelytalp, talpas-tengely lineáris csapágyakhoz

Lineáris tengely, körszimmetrikus edzett, nemesacél és csőtengelyek:

A lineáris csapágyakhoz általában körszelvényű,  Ck55, 100Cr6, Cf53  stb. alapanyagból készült köszörült, kéregedzett lineáris tengelyeket használunk. A nagyfrekvenciás edzés következtében csupán a tengely kérge (néhány tized mm vastagságban) edződik át, (skin-hatás), így magja (normalizált), megmunkálható keménységű marad. Az edzett kéreg keménysége 62 ± 2 HRc.  A köszörülés tűrése h6.  Az európai tűrésezésü lineáris csapágyakhoz (pl. LME) a h6-os tengelyillesztés ajánlott. Az ázsai csapágyméretezé shez (pl. LM) a g6 illesztés szükséges.

Agresszívabb környezeti hatások, vagy élelmiszeripari, egészségügyi felhasználás esetén ajánlott a nemesacél tengelyek alkalmazása. A nemesacél felületén egy ezred-mm mélységű, újra regenerálódó krómoxid réteg képződik, ezért vasoxid (rozsda) nem tud képződni.

A leggyakrabban alkalmazott nemesacélfajták X46Cr13 króm és az X90CrMoV18 króm-molibdén-vanádium ötvözet.

A csőtengelyeket olyan esetekben alkalmazzuk, amikor a szerkezet könnyítésére, elektromos kábel furatban történő átvezetésére, vagy folyadékhűtésre van szükség. A csőtengelyek edzettsége, geometriája, tűrése azonos a körszimmetrikus tengelyekével.

Szerelt talpastengelyek, furatos tengelyek, tengelytalpak:

A prizmaszerű alumínium talpra alulról felcsavarozott köszörült tengely a talp furatain keresztül szerelhető a géptesthez. Ehhez a megoldáshoz az ún. nyitott  OP (opened) lineáris csapágyak szerelhetők.

Olyan esetekben, amikor a a tengely és a lineáris csapágy hézagjának állítására van szükség célszerű hasított csapágy – hasított ház megoldást választani.

RWH Kft. a EXXELLIN termékek hivatalos mo.-i importőre

Kérdése van? Üzenjen nekünk!
Kérdése van? Üzenjen nekünk!
Miben segíthetünk?
Connecting...
Várjuk üzenetét és amint tudunk válaszolunk Önnek.
-
:
:
:
Üdvözöljük!
:
:
A chat véget ért.
Was this conversation useful? Vote this chat session.
Good Bad